Napelem használata a hajózásban

Alapvetően logikusnak tűnik, hogy a vízen felhasználjuk a napelemekkel összegyűjtött energiát. Kint a nyílt vízen ez a legegyszerűbb módja annak, hogy energiát nyerjünk. Akkumulátorokra akkor is szükségünk van persze és speciális eszközökre, hogy a hálózatban felhasználható energiává alakítsuk át a napból nyert energiát.

A legtöbb esetben a hajókra akkumulátorokkal juttatják az energiát, de hasznos, ha valamilyen baleset vagy vészhelyzet miatt a hajó több ideig marad a vízen. mint amennyit korábban tervezett, akkor fel tudja tölteni ezeket az akkumulátorokat.

Olyan napelemes pályázatot keresek, aminek segítségével korszerűsíthetem a családom tulajdonában lévő hajót. Kissé aggódom, hogy így, hogy az energia elfogyhat a fedélzetről, túlságosan baleset veszélyes hosszabb távokra kihajózni vele. Azonban a család több tagja és köztük már az én kisfiam is nagyon szeret nemzetközi túrákra menni hajóval, de amíg ezek tartanak, én szanaszét izgulom magam itthon. Dolgozni is alig bírok, mindenen felkapom a vizet és a vérnyomásom egészségtelen magaslatokba szökik állandóan. Telefonon sem érem el őket, mert a legtöbb esetben nincs térerő ott, ahol járnak. Egy anyának ez valami rémálom, akkor is, ha tudom, jó kezekben van és ő maga is tudja, hogy mit csinál.

Tehát nagyon sokat segítene rajtam egy napelemes pályázat. Alapvetően nem lenne sajnos pénzem arra, hogy saját zsebből fejlesszem a hajót egy pár napelem panellel. Nem tudom, mennyire van lehetőség az ilyesmire, de abból, hogy manapság az egész világ a környezetvédelemre koncentrál, arra gondolok, hogy ez ilyen és ehhez hasonló eszközöket megragadhatnák, hogy segítsék a lakosságot a környezetet kevésbé károsító megoldások használatában.

Sok hajó használja ezt, mert nagyon praktikus és hasznos. Általában valahogy így kivitelezik:

napelemes pályázat
Napelem, hajóra felszerelve

A hajónak egy olyan pontján helyezik el a panelt, amit a nap legnagyobb részében ér a nap. Nem nehéz ilyet találni egy hajón, de mégsem mindegy, hogy hogyan erősítik föl és hova. Számít a felület dőlésszöge is, a felület anyaga és az, hogy mennyire van víztől védett helyzetben. Valamennyi víz érheti, de nem tesz neki jót, ha túl sokat locsolnak rá, így nem lehet közel a peremhez.