Mindent biztosíthatunk, hajót, lakást…

Ha a blog rendszeres olvasói vagytok, bizonyára tudjátok már rólam, hogy nem vagyok odáig a hajózásért. Gyönyörű és különleges élmény, de én a két lábbal a földön járó emberek táborát erősítem – és nem csak átvitt értelemben. De azért nem zárom ki az életemből a hajókat, a múltkor egy szemléletes fotósorozatot találtam a világ legdrágább luxushajóiról, tegnap pedig egy válogatást a legostobább hajóbalesetekről. Így, ahogy mondom. A kattintásvadász cím miatt megnyitottam az oldalt és nagyon jót mulattam a gazdag emberek ostoba botlásain. Méregdrága hajókat rongálni figyelmetlenségből, összeütközni egy másik hajóval a kikötőben, a stégnek nekivezetni a hajót, végig karcolni az oldalát egy törött pezsgősüveggel… Mókásnak találtam, de el is szomorított, hogy nem vigyáz az értékeire az, akinek ennyire nem számít a pénz. Elgondolkodtam rajta, hogy vajon mennyi pénzt bukhattak egy-egy baleset résztvevői, és belegondolni is alig mertem. Aztán megnyugtattam magamat, hogy biztosan kötöttek rá biztosítást; nem néztem utána, de lehet, hogy a hajókra is kötelező, ahogy az autókra.

Ha már ennyire belemerültem a biztosítás témába, számba vettem, hogy nekem milyen biztosításaim vannak. Életbiztosítást nem kötöttem (még, lehet, hogy egyszer kötök), autóm most nincsen, úgyhogy arra sem kötöttem biztosítást, nyugdíjbiztosításom van, és ennyi. Ami nagyon zavarni kezdett, az a lakásbiztosítás volt. A saját házamban élek és nincs rajta biztosítás? Hogy lehetséges ez? Miért nem kötöttem eddig lakásbiztosítást? És ha bármi történik itthon, például beázom vagy csőtörés lesz? Még belegondolni is szörnyű volt és mivel eddig szerencsésen megúsztam az ilyesmit, már érett valami katasztrófa. Gyanúsan gondtalanok voltak a mindennapjaim, minden működött itthon, semmivel nem volt gond. Ráadásul a baráti körömben és a családomban elkezdtek megjelenni az apróbb problémák, amik azért összeadva jelentős összeget kivesznek a családi kasszából. Nem akartam így járni.

Mivel nem hagyott nyugodni a dolog, rá is kerestem, hogy lakásbiztosítás ajánlatok. Na itt megint gondban voltam, a temérdek oldal és biztosító közül hogy válasszam ki a legkedvezőbbet? Nekiveselkedtem és böngészni kezdtem egyesével a feltételeket, biztosítási díjakat, de hamar káosszá fajult a dolog. El is ment a kedvem tőle és csak ma reggel tértem vissza a lakásbiztosításra. Ezúttal más technikát vettem be, az értékelések és az ügyfelek elégedettsége alapján próbáltam szűrni az ajánlatokat, de még így is sok maradt versenyben. Rá kellett jönnöm, hogy nem lehetek ennyire maximalista, ha nekem elég jó egy ajánlat, el kell fogadnom, mert nem járhatok utána minden egyes létező lakásbiztosításnak. A biztosítási összeg és az értékelések alapján letettem a voksomat egy weboldal mellett. Nagyon praktikusnak találtam, hogy oldalt felkínálta a chat ablakot, így nem kellett felhívnom őket, ha felmerült kérdésem. Az oldal maga átlátható volt és könnyen kezelhető, könnyűszerrel eligazodtam a biztosítások rengetegében. Már felkészültem lélekben, hogy mehetek sorszámot húzni és órákat sorban állni valami irodaházba, amikor egyértelművé vált számomra, hogy online is lehetséges biztosítást kötni. Kis utánajárással kiderítettem azt is, hogy a biztosítás díját is be lehet fizetni az interneten keresztül, így ez az oldal lett a befutó. Még nem kötöttem meg a biztosítást, de szerintem még a mai nap során meg fogom ejteni, nem akarom tovább halogatni. És akkor jöhet már beázás, csőtörés, bármi, mert én fel leszek készülve.

lakásbiztosítás ajánlatok