Infrapanelek ragyogták be életem hajóutazását

Én, a tenger, és az utazás – a tökéletes háromszög

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egyszerűen imádom a tengert. Végtelen nagy kékség, az ember szinte beleveszik, ha nézi… Ha vízközelbe kerülök, egyébként is valami furcsa tisztelet érzése vesz körbe. Mintha tudat alatt az előtt hajtanék fejet, hogy a vízben kezdődött az élet, és azóta is gyakorlatilag a víz az élet jelképe. Ivóvíz nélkül nem sokáig maradnánk életben, és a testünk nagy részét is víz teszi ki. A vízpartnál és a tengernél már csak egy dolgot szeretek jobban: utazni. Bejárni a világot, olyan titkokat megismerni, amire a normál életem keretein belül sosem lenne lehetőségem. Van valami izgalmas és egyszerre nagyon is sejtelmes abban, ha az ember ismeretlen tájakra utazik… Na, de tudjátok, mi az, ami még ennél is jobb? Hajóútra szállni a tengeren!

Ugyan nincs rá lehetőségem, hogy minden nyaramat a tengert átszelő hajókázással töltsem (pedig milyen jó is lenne!), de ha az embernek olyan párja van, mint nekem, akkor semmi sem lehetetlen. Még a tengeri hajókázás sem! A harmincadik születésnapomra a párom ugyanis egy fantasztikus hajókirándulással lepett meg, aminek az emlékét máig őrzöm. Szerintem sosem fogom elfelejteni, olyan hatalmas élményt adott az az utazás! És egyúttal egy olyan felfedezést, amire nem számítottam. Persze most ne egy nagyon különleges dologra gondoljatok – nem, nem fedeztük fel az inkák régen elrejtett kincsét. Sokkal egyszerűbb a megoldás, mint gondolnátok, minket ott a hajón mégis meglepett.

Infrapanelekkel fűtöttek a hotelben

Út közben történt ugyanis, hogy egy éjszakára kikötöttünk valahol, és a szárazföldön szálltunk meg. A legnagyobb meglepetésemre a hotelben pedig infrapanelekkel oldották meg a fűtést. Viszonylag hideg esténk volt, ezért jól is jöttek az infrapanelek, de bevallom töredelmesen, nekem új akkor új volt ez a megoldás. Aztán kicsit jobban utána olvastam, hogy közelebb kerüljek a témához. Sokat segített az elektromos fűtési rendszer megértésében az, hogy rátaláltam a Klímaglobál webáruház oldalára, akik egyébként széles választékban árulnak infrapaneleket is. Lényeg a lényeg, aki vevő a környezettudatos megoldásokra, annak mindenképpen érdemes utána nézni az elektromos fűtési lehetőségeknek. Arról nem is beszélve, hogy ma már szinte kiszámíthatóbb, és hosszú távon fenntarthatóbb és olcsóbb is, mint a gázzal történő fűtés! Így aki teheti, és le tud válni a gáz alapú központi fűtésről, hosszú távon mindenképpen jobban jár.

Az infrapanelekkel történő fűtés az elektromos fűtés kihasználásának az egyik fajtája. Az infrapanelek általában téglalap alakú, legtöbbször fehér fűtőtestek. Kis helyet foglalnak el, és nagyon dizájnosak. Mérettől függően használhatók fürdőszobában, de akár nagyszobában is. Hihetetlenül modern megjelenést kölcsönöznek bármilyen szobának, ugyanakkor a használhatóságuk rendkívül praktikus. Akaszthatjuk őket az oldalfalra, de akár mennyezetre is. A fűtési hatékonyságuk rendkívül kifizetődő, jól tartják a hőt, és megfelelően melegítenek. A használatukkor olyan kellemes hőt árasztanak magukból, hogy a szobában tartózkodók a szoba hőmérsékletét általában melegebbnek érzékelik, mint ami a tényleges hőmérséklet! Így az infrapanelek használata még a fűtésszámlánkat is kedvezően befolyásolhatja.

Nekem nagyon megtetszett az infrapaneles megoldás. Persze az utazás további része is csodálatos volt, de ez a tapasztalat olyannyira megmaradt bennem, hogy hazaérve is bújtam az internetet, mit lehet még megtudni az infrapanelekről. Abban bízom, hogy a következő születésnapomon esetleg úgy döntünk, hogy mi is beruházunk a kiépítésükre – én abszolút benne lennék egy ilyen váltásban! És ti hogy álltok az infrapanelekhez?