Hajózz a legjobb diákmunkák felé!

Valamiért az van bennem, hogy nagy álmom válna valóra, ha a jövőben hajón dolgoznék. Nem tudom, miért, talán a sok élménybeszámolónak köszönhető, amit a neten láttam eddig – de egy biztos, bakancslistás dolog ez nálam! Persze biztos nehéz lenne annyit távol lenni a családtól és a barátaimtól is, de szakmai tudást és önismeretet tekintve is nagy löketet adhat az embernek egy ilyen tapasztalat, az tuti. Nem vagyok hajók iránt rajongó lány, szóval nem onnan indul ki a történet, mégis valamiért vonz ez az egész világ. Talán csak rátett egy lapáttal, amikor unokatesómék elmesélték az óceánjárón vendégként szerzett élményeiket – egy külön világ, vagy legalábbis város ezek alapján egy hatalmas hajó.

De egyelőre más vizekre tervezek evezni, a tanulás mellett egy stabil, mégis rugalmas diákmunka lehetőség lenne számomra a legjobb jelenleg. Ha még nem hallottál arról, miben különleges a TopiWork iskolaszövetkezet, akkor most mindenképpen érdemes tovább olvasnod. Én sem értesültem olyan rég arról, hogy milyen sokféle álláslehetőség van náluk, de máris arra gondoltam, hogy sok sorstársamnak jól jöhet az infó. A TopiWork iskolaszövetkezet elsősorban Budapesten kínál hosszabb távú, alkalmi, valamint gyakornoki munkalehetőséget diákok számára, mégpedig igen széles skálán: legyen szó akár az IT területről, gazdasági vonalról vagy könnyű fizikai munkáról.

A barátaimnak köszönhetően másodkézből tudod megismerni az iskolaszövetkezettel kapcsolatos benyomásokat, élményeket. Azt többen is mondták, hogy minden dolgozó nagyon kedves, és nyugodtan lehet hozzájuk bármilyen kérdéssel fordulni, bár azért azt kiemelném, hogy a honlap elég informatív és egyértelmű, szóval minden lényeges információt meg lehet ismerni már a website-ról. Emellett a jelentkezés is könnyen abszolválható anélkül, hogy bárkivel közvetlen kapcsolatba kellene lépnünk, szóval sok szempontból gyorsabb és zökkenőmentesebb egy-egy pozícióra való pályázás. Azért az átgondoltan összerakott, igényes önéletrajz az egyik, ha nem a legfontosabb elem ilyenkor, hiszen az adja meg az első benyomást az állást meghirdető cég számára. Nem kell kétségbe esni akkor sem, ha esetleg pályakezdő vagy, és nemigen tudsz mit írni még az önéletrajzba. A TopiWorknél az önéletrajzzal kapcsolatban tuti tippeket kaphatsz, szóval mindenképpen érdemes elolvasni a bejegyzéseiket!

Pont a napokban pályáztam meg néhány olyan állást, ami felkeltette a figyelmemet, szóval remélem a legjobbakat! Az biztos, hogy a TopiWork remek terepet biztosít ahhoz, hogy mindenki könnyen boldoguljon a munkakeresésnél.