Hajón tudtam meg, hogy SOS vízszerelésre van szükségem

Épp a legjobb barátnőm leánybúcsúját ünnepeltük. Akinek korombeliként van több mint 20 éves barátsága, annak nem kell magyaráznom, mekkora boldogságot tud jelenteni az, hogy akivel felnőttél, aki az életed legfontosabb és leghétköznapibb pontjain is ott volt veled, mint legjobb barát, végre révbe ér, mert megtalálta azt, aki az igazi számára. Legalább annyira izgatott voltam, mintha a saját lánybúcsúmról lenne szó! Mivel a többi barátnője és én is tényleg meg szerettük volna adni a módját, ezért egy hajót választottunk helyszín gyanánt. Persze tudtam, hogy ez Krisztinek mindig is nagy vágya volt, ezért tuti biztos voltam abban, hogy az este innentől csak jól sikerülhet.

Mondanom sem kell, a meglepetésfaktor működött. Amikor az autóúton bekötöttük a szemét, még poénkodott is vele, hogy biztos valami sötét lebujba visszük, ahol méltón zárhatja le lánykorszakát, de tudom, hogy csak az agyunkat akarta húzni vele. Hiszen egy ilyen elegáns, fiatal nőhöz minimum egy hajó illik egy ilyen jeles estén! Azért ne gondoljátok, hogy ez egy hatalmas nagy hajó volt, de a kis csajcsapatunknak éppen elég. Szuper díszítést is kaptunk az alkalomra, szóval minden apró kis részlet csak emelte a hangulatot.

A hajó egyébként lélegzetelállító volt. Szerencsére az idő is kedvezett nekünk aznapra, így nem volt túl nagy szél, borzongatóan hűvös levegő vagy épp túl meleg sem. Pont jó volt minden – egy pontig.

Egy kis pezsgőzés után, zenehallgatás és tánc közepette jött a rossz hír: csőtörésem van! SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében, hol találok én olyat?! – kezdtem el pánikolni, de a barátom már nyugtatott is üzenetben, hogy talált egy weboldalt, ahol szerinte fognak tudni segíteni.

SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében

Ez az oldal, ahol az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében megoldható akár már egy órán belül is, a vizszereles.net – nagy szerencsénkre most már mi is megismertük és tudjuk ajánlani őket másoknak.

A weboldal konkrétan a telefonszámmal indít, vörös kiemeléssel, nagy betűkkel, szóval még akkor is lehetetlen nem észrevenni, ha épp fejvesztve pánikolsz, hogy mi lesz a lakásoddal. A barátom így nem is gondolkozott tovább, egyből felhívta őket és vázolta a fennálló helyzetet. Mint mesélte, néhány segítő kérdést tettek fel, amivel közelebb próbáltak jutni a problémához, majd egyeztettek a helyszínről és a kiszállás körülbelüli időpontjáról, ami tényleg nagyon hamar eljött a beletelefonáláshoz képest. Barátom addig a “csatornakamerázás” menüponttal ismerkedett, ugyanis a telefonban a szakember azt mondta neki, valószínűleg az fogja megmenteni a helyzetet. Mind tudjuk ugyanis – ahogyan a honlap is írja – mekkora károkkal tud járni egy olyan folyamat, mire a csőben lévő sérülés helyét detektálni tudják a szakemberek. Legalábbis ez volt még a csatornakamerázás lehetőségének megismerése előtt! Ez a flexibilis kis eszköz ugyanis nagyjából fél méteres pontossággal tudja felderíteni, hol van a hiba a csőben, így csak azon a részen kell utána bontást végezni, ez pedig sok időt, energiát és pénzt is spórol. Nos, hát a gyakorlatban, az esetemben is pontosan így történt a dolog, bevezették a kamerát a csőbe és meg is találta, hol van a repedés, a felvételek egyértelműen bizonyították.

De mégis mitől keletkezhet csőtörés? A vizszereles.net weboldala erre is megadja a lehetséges opciókat (megdöbbentő, hogy ezek közül van olyan, ami már néhány perc alatt is képes komoly bajt csinálni): a különböző fizikai sérülések és behatások, a fagypont alatti hőmérséklet, a víznyomás nem megfelelő mértéke, a vízkő (amely kialakulásának egyik fő oka a víz keménysége), az öreg, rozsdás csőfalak, a rossz illesztések vagy csőméretezés. De az az igazán bosszantó, hogy akár egy gyártási hibából fakadó hajszálrepedés vagy illesztési hiba is elég ahhoz, hogy baj történjen. Ezen felül fontos tudni, hogy a gyakori tévhittel ellentétben a csőtörés nem mindig egy hihetetlenül látványos, óriási volumenű esemény, hanem jelenthet egy fokozatos, enyhe szivárgást is, ami aztán elkezdheti károsítani a falakat, penészedés kezdődhet meg és elektromos rendszerben, berendezésekben is hatalmas károkat okozhat. Ezért is fontos figyelni a különböző jeleket, amelyek csőtörésre, szivárgásra utalhatnak. Ha vizes foltok jelennek meg a falon a burkolat mögül jön a víz, azonnal zárjuk el a főcsapot és kérjünk segítséget! Ugyanígy járjunk el alacsony, illetve csökkenő víznyomás, valamint vízhasználat nélkül folyamatosan pörgő vízóra esetén is.

Én minden munkával (és a hozzáállással is) nagyon meg voltam elégedve, amit a vizszereles.net csapata végzett, hálával tartozom nekik!

Ezek alapján tényleg csak biztatni tudlak benneteket arra, hogy ha egy szép napon, amit kerestek, az az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében lesz, akkor ne habozzatok megkeresni a vizszereles.net csapatát. Gyorsak, profin, baráti árakon és nagyon türelmesen végzik a munkájukat, könnyen érthetően magyarázzák el a különböző folyamatokat az olyan laikusok részére is, mint mi. Engem az emberségükkel és a szakértelmükkel is megvettek. A hiánytalanul kitöltött számlájuknak köszönhetően pedig a biztosító társaság sem problémázott semmin, így a kártérítésem már megérkezett a számlámra.