Gázpalack rendelés a tengerről

Idén nyáron abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy néhány barátommal elmehettünk egy vitorlázós nyaralásra az Adriai-tengerre. Úgy gondoltuk, ez megfelelő kikapcsolódás lenne mindannyiunknak, ugyanis kezdtünk belefásulni a mindennapok monotonitásába. A célnak abszolút megfelelt: a tenger közepén térerő ritkán, internetnek, más embereknek pedig nyoma sem volt. Szerencsére a társaságunkból két fiú profi szinten űzte a vitorlázást, így nem kellett emiatt sem aggódnunk, hisz értették a sport minden csínját-bínját. Két hetes volt az utazás, így kellőképpen elég volt az idő, hogy kicsit kiszellőztessük a fejünket, mielőtt újra munkába állnánk.

A nyaralás utáni másnap volt édesanyám születésnapja, és ez alkalomból a bővebb családot hívták meg, hogy megüljük ezt az alkalmat. Abban egyeztünk meg, hogy a zsúr az én házamban lesz, ugyanis már külön élek a szüleimtől, és tágasabb az otthonom, mint az övéké. Biztosítottak, hogy nem kell aggódnom az előkészületek miatt, adjak nekik kulcsot, és ők majd mindent előkészítenek, nekem ne legyen rá gondom, ha már én szolgáltatom a vacsora helyszínét. Megígértem nekik, hogy igyekszem elintézni a buli legfontosabb kellékeit. Bár budapesti család vagyunk, egyértelműen a bajai halászlé mellett döntöttünk, mert azt az egész család szereti.

A tenger kellős közepén jutott eszembe, mit felejtettem el beszerezni. A gázpalackom otthon üresen tátongott, már pedig anélkül nem lehet halászlevet főzni. Nem tudtam, mit tegyek, nem mertem és nem is akartam a szüleimet ezzel felhívni, hiszen megígértem nekik, hogy majd én beszerzem, és nem akartam csalódást okozni. Az egyik barátom, aki velünk volt a vitorlázáson, felvetette a megmentő ötletet. Mesélte, hogy van egy internetes weboldal, amelyen keresztül a gázpalack cseréje könnyen megoldható. Vannak telefonszámok, amiket csak tárcsázni kell, vagy ha az ember ezt nem szeretné, akkor írhat az oldal szerkesztőinek egy űrlapon keresztül, hogy visszahívást szeretne kérni.

Otthon 11,5 kg-os gázpalackom van, és örömmel olvastam a vállalat oldalán, hogy van pontosan ekkora méretű palack. Így hát fel is hívtam őket, de sajnos valamilyen okból nem vették fel a telefont. Valószínűleg ebédszünet volt, de nem csüggedtem, nyomban ki is töltöttem az űrlapot, hogy szeretnék visszahívást kérni. Aggódtam a térerő gyengesége miatt, hogy esetleg nem tudom felvenni a telefont, de szerencsére pont jókor hívtak vissza, így tudtunk egyeztetni is.

Tájékoztatott a kedves hölgy, akivel beszéltem, hogy Budapestre, illetve 20 km-es vonzáskörzetébe kedvezményesen szállítanak házhoz! Köszönhetően a vállalatnak, amiatt se kellett fájjon a fejem, hogy vajon otthon leszek-e amikor hozzák a gázpalackot. Pozitívum, hogy akkor szállítanak ki, amikorra szeretné az ember, így abszolút rugalmasan meg lehet beszélni az időpontot, amikor a kiszállítás a legalkalmasabb. Azt is megtudtam, miután kicsit böngésztem az oldalon, hogy a gázpalackon kívül számos más palackot is árusítanak.

gázpalack

Hála a választott szolgáltatásnak, zökkenőmentesen le tudtam bonyolítani a gázpalack cseréjét, ráadásul a tenger kellős közepéről! Mindenkinek ajánlani tudom ezt a módszert, hiszen rengeteg időt lehet megspórolni a házhoz szállítással, és el lehet kerülni a sorban állással járó idegeskedést. Amikor édesanyám születésnapi vacsoráján a meghívott vendégeknek elmeséltem ezt az esetet, nem egy ember mondta, hogy a következő gázpalack cseréje alkalmával ő is az általam igénybe vett szolgáltatást fogja kipróbálni. Hiszen az emberek nagy többsége nem szereti maga cipelni a nehéz gázpalackot, főleg, ha az tele van. Ez a szolgáltatás az időspóroláson túl a fizikai terheléstől is megkíméli azt, aki a házhoz szállítást választja.