Fűtésszerelés azonnal

Nyári gyerekként, a meleg évszak az egyik kedvencem. Ilyenkor érzem leginkább jól magam, ilyenkor vagyok teljesen elememben. Imádom hajózni, strandolni, vitorlázni. Budapesten élek, így a hajózásról nem kell lemondanom akkor sem, ha a rossz idő beköszönt, hiszen a Dunánk rengeteg lehetőség van erre, bár közel sem ugyanolyan, mint a nyári napsütésben szelni a habokat.

Amikor beköszönt a hideg idő, mindig tele vagyok gondokkal, azonnal megfázom, elkezd folyni az orrom és idén még a fűtéssel is meggyűlt a gondom. Mint mondtam, eléggé fázós vagyok így nálam a fűtés szezon már nagyon hamar megkezdődik. Szerencsére konvektorral van megoldva a fűtés, így azt akkor kapcsolom be, amikor csak akarom. Nem is tudom, hogy mi lenne velem, ha arra kellene várnom, hogy a központi fűtés rendszer elinduljon, talán kockává fagynék, záros határidőkön belül.

Azt hittem, hogy bundában kell majd aludnom!

Az idei évben viszont, a konvektor cserben hagyott és nem volt kedve elindulni. Nyilván mindent megpróbáltam, de sikertelenül és már beletörődtem, hogy nagy bundában fogok aludni. Utolsó mentsvárként még tettem egy próbát Google barátomnál és beírtam, hogy fűtésszerelés azonnal. Legnagyobb meglepetésemre, találtam egy szolgáltatót, a vizgazfutesszerelo24.hu-t, aki 0-24-es ügyeletben dolgozik, tehát bármikor hívhatom őket. Gondoltam teszek egy próbát, bár egészen addig, amíg a telefont fel nem vették, úgy voltam vele, hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Azonban néhány csörgés után már bele is szólt egy idősödő férfihang a kagyló másik végén. Gyorsan megbeszéltük mi a probléma, és nagyjából 1 óra múlva már csöngettek is.

Megtudtam, hogy nekem milyen konvektorom is van pontosan

Viszont, amíg vártam a szerelőre, kicsit utána olvasgatta, az oldalukon, hogyan is működik egy ilyen gázkonvektor. Megtudtam, hogy a gázkonvektorok esetében, hőáramlásról beszélhetünk, tehát nincs szükségük egyfajta folyékony közvetítőre, mint a radiátorok esetében, hanem a hőleadó lemezek közvetlenül melegítik fel a hozzájuk ütköző levegőrészecskéket. Szerintem ez nagyon érdekes, sose tudtam elképzelni, hogyan működik ez az egész. Azt is megtudtam, hogy többféle gázkonvektor is létezik: nyílt, zárt, parapetes és kéményhez csatlakozó. Nekem kiderült, hogy parapetes konvektorom van, mivel az ablak alá van elhelyezve, meg amúgy is, csak feltűnt volna, ha van egy kéményem. Szóval, nekem a parapetes konvektorom van, bele van építve a falba és a külvilággal egy kisebb és egy nagyobb, egymásban elhelyezkedő cső köti össze, kívül pedig ráccsal van lefedve.

Milyen hibák jöhetnek elő?

Gyakori meghibásodása ezeknek a készülékeknek, hogy a lerakodó korom elzárja a gáz áramlásának az útját, vagy csökken a hatásfok. A másik, hogy a szikráztató berendezés bepiszkolódik, vagy kontakthibás lesz, ilyenkor pedig, nehezen, vagy egyáltalán nem lehet begyújtani az őrlángot. Nálam is ez volt a probléma, a szikráztató berendezést ki kellett cserélni.

Szerintem nem éri meg megvárni, amíg a probléma nagyobb lesz, vagy ne adj isten életveszélyes, hiszen tudjuk, hogy a gázzal nem szabad játszani, mert komoly problémákat is okozhat. Ez a cég több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik és a náluk dolgozó szakemberek mind képzett szakemberek. A munkájukra garanciát is vállalnak, szóval, ha Pest megyei vagy és a fűtésszerelésre azonnal szükséged van, bátran keresd a vizgazfutesszerelo24.hu-t.