Egy focilabda és egy betört kijelző története

Tavaly nyáron elutaztunk a szűk baráti társasággal a Balatonhoz. Általában csak pár napra szoktunk leugrani így közösen, de most úgy alakítottuk a dolgainkat, hogy egy két hetes nyaralást össze tudjunk hozni. Kibéreltünk egy szuper kis nyaralót, ahol volt medence, meg jakuzzi is. Igen, jogos lenne a kérdés, hogy minek medence, amikor ott a Balaton, de éjszakai fürdőzéshez kiváló.

Viszont Petra magával hozta a laptopját, mert tudta, hogy lesz egy online konferenciája, és ahhoz kapcsolódóan el kell végezni az adminisztrációt. Nos, ő úgy döntött, hogy ezt egy jó nagy pohár bor és a mi társaságunkban teszi meg. Ami nem lett volna probléma, ha a fiúk nem érezték volna már túl jól magukat. Szóval elkezdtek focizni, aminek a következménye az lett, hogy mindent eltaláltak a labdával, csak éppen a kijelölt kaput nem. És ebből már ki lehet találni azt is, hogy a labda pattant az asztalon, felborítva és ledöntve mindent. Ennek pedig Petra laptopja is áldozatul esett. Ami pedig egy betört képernyőt eredményezett.

A fiúknak persze bűntudatuk lett, és egyből mondták is, hogy a pcmentor számítógép és laptop szerviz meg fogja oldani a problémát, elviszik és ki is fizetik a javítási költségeket.

Azért utána olvastunk a honlapjukon a dolgoknak és szerencsére mindenféle problémával lehet hozzájuk fordulni. Ilyen probléma például természetesen a betört vagy éppen csíkos kijelző, ha folyadék került a gépbe, vagy ha éppen nem kapcsol be. Rákattintva a minket érintő problémára megtudtuk, hogy ebben az esetben valójában nem javításról lesz szó, hanem cseréről.

A menete pedig a következő: először megvizsgálják a laptopot, hogy feltárják a problémát, majd pedig eltávolítják a kijelzőnek a keretét. Ezt követi magának a kijelzőnek az eltávolítása, majd behelyezésre kerül az új kijelző. Ezután egy alapos ellenőrzés következik, hogy minden rendben van-e, majd végül visszahelyezik a keretet is.

Ha igénybe szeretnénk venni a pcmentor számítógép és laptop szervizét, akkor be kell hozzájuk vinni a laptopot. Ezt megtehetjük személyesen, vagy előzetes egyeztetés után futárszolgálattal is. 1-3 napon belül elvégzik a laptop bevizsgálását, amit egy telefonos egyeztetés követ. Ugyanis, nem kezdenek hozzá a javításhoz anélkül, hogy egyeztetnének a gép tulajdonosával. Ez azért is lényeges, mert mindig fennáll az esélye annak, hogy egyéb problémát is találnak. Persze ilyenkor már az árról is pontos visszajelzést tudnak adni. Ez ugye azt jelenti, hogy nem jár semmilyen kötelezettséggel, ha bevisszük a gépet, ha úgy döntünk, hogy mégsem kell a javítás, akkor sincs semmi gond.

A weboldal szerint egy hibás kijelzőnek a cseréje az esetek jelentős részében három napon belül megtörténik. Ez azért is jó, mert Petra sem tudta volna több héten keresztül nélkülözni a laptopját a munkája miatt.

Ami pedig az árakat illeti: mint már mondtam a fiúk teljes egészében magukra vállalták, és igazából mindenki jól járt ezzel. Petrának semmit nem kellett fizetnie mégis egy vadonatúj kijelzőt kapott, a fiúk pedig elosztották egymás között, így senkinek nem kellett mélyebben a zsebébe nyúlnia.