Egy balatoni nyaralóra és egy kis hajóra vágyok

Szeretek a Balatonon lenni, ha tehetném, biztos odaköltöztem volna már. A Balaton számomra a nyugalom szigete, ahol önfeledten jól érezhetem magam. A párommal nyaranta minden hétvégén levonatozunk a fővárosból Balatonvilágosra, ez a kedvenc településünk. Csak simán leterítünk egy pokrócot a fűbe és napozgatunk, olvasgatunk, amikor már túlságosan melegünk van, bemegyünk a vízbe. A településen nagyon finom hamburger és fagyi kapható, szóval az étkezéssekkel sincs soha problémánk, így a közérzetünk kifogástalan.

A legnagyobb álmunk, hogy egyszer lesz egy saját nyaralónk a Balaton partján és egy kis hajónk, amivel kimehetünk a vízre. De sajnos jelenleg nem úgy néz ki, hogy ez az álom a közeljövőben beteljesülhetne. Szeretjük a munkánkat, de nem keresünk túl sokat, így nehéz a megtakarítás. Egy nyaraló és egy kis hajó ára pedig elég borsos, szóval az is előfordulhat, hogy sosem tudjuk majd a vágyainkat elérni.

Lehet, hogy most egy kicsit negatívnak tűnök, de az utóbbi időben történtek ezt hozzák ki belőlem. Eléggé pechesnek tartom magunkat, ugyanis mindig elromlik, tönkremegy mostanság valami a lakásban, aminek a megcsináltatása, vagy az újravásárlása persze költségekkel jár. A télen elromlott a hűtőnk, eltört az ágyrácsunk és elégettem vasalás közben a függönyünket. Most szombaton pedig a mikrohullámú sütő dobta be a kulcsot. Épp a szokásos reggeli fekete teámhoz melegítettem a vizet, amikor egyszer csak furcsa hangokat kezdett kiadni magából a mikró, majd hirtelen megállt. Ezután persze akármit csináltam vele, nem indult be, teljesen tönkrement. Nagyon mérges lettem, hogy megint újabb plusz kiadásra kell szánnunk. Lehetetlen spórolni, ha minden hónapban ilyen extra költségek vannak.

Szombat este az egyik kedves barátnőmmel, volt csoporttársammal, Emőkével ültünk be egy étterembe. Szomorúan meséltem neki, hogy milyen balszerencsés időszak van a hátunk mögött, és hogy most ismét plusz kiadásokkal kell megküzdenünk, új mikrohullámú sütőt kell vásárolnunk. A barátnőm nagyon kedves volt, megvigasztalt, majd azt ajánlotta, hogy a BestMarkt oldaláról vásároljak, mert ott nagyon nagy a kínálat és kedvezőek az árak. Megígérte, hogy miután hazaért elküldi nekem a weboldal elérhetőségét.

Vasárnap reggel a virtuális postaládámban már ott volt a https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/mikrohullamu-sutok-c1013 link, amelyről egyszerűen átugorhattam a webáruház honlapjára. Emőke jól tudta, hogy a BestMarkt oldalán elképesztően nagy a kínálat, ugyanis összesen 242 típusú mikrohullámú sütő közül lehet kiválasztani a tökéleteset. Ez a bőséges választási lehetőség feladta nekem a leckét, nagyjából másfél órán keresztül nézegettem a termékeket, olvasgattam a termékleírásokat. Megfontoltam szerettem volna dönteni.

Végül a Gorenje MO20E1B mikrohullámú sütőt választottam ki, mert nagyon megtetszett a kinézete és a tulajdonságai, mindemellett a leárazás miatt még elég kedvező áron is kapható.

A weboldal leírása szerint a Gorenje MO20E1B mikrohullámú sütő AquaClean programmal rendelkezik, ami automata tisztítást jelent, mosószerek nélkül. Korábban mindig gondot okozott nekem a mikró kitisztítása, ugyanis a kicsapódó ételek elképesztően ráragadtak a mikró belső falaira, amit csak kemény sikálással lehetett eltüntetni. Ezzel azonban az új mikrohullámú sütőnél szerencsére nem lesz gond, ugyanis az AquaClean program gyors és hatékony. A program által a sütő belsejét egy csapvízzel feltöltött hőálló üveg vagy agyag edény segítségével könnyedén ki lehet tisztítani. Mindössze annyit kell ehhez tenni, hogy a vízzel teli edényt a sütőbe behelyezzük és bekapcsoljuk az AquaClean funkciót. Ezután a program során keletkező gőz fellazítja a mikrohullámú sütő falain lévő szennyeződéseket, a végén pedig csak ki kell törölni a sütőkamrát egy nedves ruhadarabbal.

Az új mikrohullámú sütőm nagyon jó dizájnnal rendelkezik, ugyanis fekete színű, tehát nagyon jól fog kinézni a konyhámban. A kialakítása szabadonálló, az űrtartalma 20 liter, a vezérlése mechanikus, a teljesítménye pedig 800 W. Mindemellett négy szuper funkcióval is rendelkezik: hangjelzővel, belső világítással, kiolvasztási funkcióval és a már említett öntisztító funkcióval.

Ahogy az előzőekben már leírtam a termék akciós, így 53% kedvezményt kaptam az árából. Tehát 52 240 forint helyett csak 24 700 forintot kell fizetnem a sütőért. A gyártó pedig még garanciát is vállal, méghozzá egy évet. Szóval tizenkét hónapig a mikróból már biztos nem kell újat vennem.

A BestMarkt oldaláról a mikrohullámú sütők működéséről is megtudtam néhány új infót. Kiderült számomra, hogy a mikrohullámok olyan elektromágneses hullámok, amelyek az ételekben levő vízmolekulák mozgását gerjesztik az élelmiszerben. Ez a mozgás pedig olyan energiát generál, amely felmelegíti, főzi, vagy esetlegesen kiolvasztja az ételeket. A mikrohullámoknak az ételekbe történő gyors és hatékony behatolása miatt azok sokkal gyorsabban megfőnek, mint a hagyományos főzési módszerek használatával. Szóval időhatékonyabb a mikrohullámú sütőben felmelegíteni valamit, mint például a gáztűzhelyen.

A Bestmarkt oldalán vásárlói vélemények is olvashatók, amik sokat segíthetnek a vásárlásban, de sajnos a Gorenje MO20E1B mikrohullámú sütőnél még egy komment sem volt. Ennek ellenére nem váltottam, ugyanis az öntisztító funkció és a kedvező ár nagyon megfogott.

A terméket tehát megrendeltem. A weboldalon található információk szerint az online lefoglalás után nagyjából két napon belül kiszállítják a készüléket, de akár GLS csomagponton is átvehető, valamint személyesen a budapesti üzletből is. Számomra a kiszállítási lehetőség tűnt a leginkább rokonszenvesnek, mivel így kapom a legegyszerűbben kézhez. A mikrohullámú sütő személyes átvétele ingyenes, azonban a házhoz szállítása, vagy a csomagponton való átvétele közel ezer forintba kerül, ami nem olyan sok pénz, szóval szerintem érdemes rászánni.

Még a termék nem érkezett meg, de nagyon várom már, hogy kipróbálhassam. Ha épp ti is mikrohullámú sütőt, vagy bármilyen más elektronikai terméket vásárolnátok, ajánlom nektek a BestMarkt oldalát, amit a https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/mikrohullamu-sutok-c1013 linken értek el.

A mikrohullámú sütő szerencsére nem volt drága. Lehet sikerül így félretennünk egy kis pénzt a nyaralóra és a hajóra is. Remélem, hogy már minden elromlott, aminek elkellett, és ezután a vágyaink elérésére is félretehetünk egy kis pénzt.