Csodálatos fürdőszoba csempe volt a hajón

A mi bakancslistánk

Nemrég bakancslistát írtunk a párommal, és összeszedtük, melyek azok a tevékenységek, amelyek eddig kimaradtak az életünkből, és meg szeretnénk valósítani. Ahogy végignéztük a listát, meglepően vettük észre, mennyi utazással kapcsolatos vágyat írtunk fel a papírra. Pedig alapvetően nem vagyok egy utazós fajta, így rendesen rácsodálkoztam, legbelül mégis milyen sokat meg szeretnék tudni a világról. A párom sokkal kalandvágyóbb nálam, több helyen is járt már, mint én, de nagyon megörült neki, hogy én is szívesen körbejárnám a világot. Ezért a következő dolgunk az volt, hogy elkezdjük megtervezni, hova megyünk először, és milyen terv szerint utazunk. Végül úgy döntöttünk, első körben egy hosszú hajókirándulásra fizetünk be. Így egyetlen út alatt rengeteg helyre eljuthatunk, és ez a lehetőség nagyon vonzónak tűnt a számunkra. Ráadásul a vizet, a tengert mind a ketten nagyon szeretjük, ezért örömmel mondtuk ki, hogy akkor a hajókirándulás lesz az első lépés a közös utazásunkban.

Elaléltam a hajóúton

A TV-ben persze már láttam, milyen is egy ilyen út, ezért némi fogalmam volt arról, nagyjából mire számíthatok. Amikor azonban ott voltunk a kikötőben és felszálltunk a hajóra, minden lélegzetem elállt. Azt az élményt, amikor végre felszállsz a hajóra, azt egyetlen TV műsor sem tudja átadni. Belekapott a hajamba és a szoknyámba a szél, és hirtelen nagyon szabadnak éreztem magam ott a hajón. De a következő csodálkozás akkor ért, amikor elfoglaltuk a szobánkat a hajó belsejében. Hát az valami gyönyörű volt! Minden fa borítású, csodálatosnak, természetesnek, egészségesnek hatott minden. Gyönyörű, lelakkozott, fa bútorok – álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen szép lehet egy lakosztály egy kiránduló hajón. És ahogy haladtunk tovább a kis helyünkön, egyik ámulatból a másikba estem. Az a fürdőszoba! Életemben nem láttam még ilyen gyönyörű fürdőszobát. Persze azt is meg kell hagyni, soha nem is gondoltam volna, hogy egyszer majd ilyen gyönyörűség fog el egy fürdőszoba láttán.

A titok a fürdőszoba csempe!

Álltam a csodálatos fürdőszoba előtt, és percekig bámultam ezt a csodát, mire meg tudtam fogalmazni magamnak, mi miatt is fogott meg mindez ilyen erőteljesen. És ahogy tisztultak le a gondolataim a fürdőszoba közepén állva, rájöttem, hogy a helyiség az egész varázsvilágot a fürdőszoba csempének köszönheti. Akkor nem értettem, mitől olyan fontos ez az apró részlet. Hazaérve aztán találtam egy weboldalt, ami nagyon jó betekintést ad a fürdőszoba csempék világába. És utólag azt gondolom, a kulcs a fürdőszobák küllemét illetően a harmónia. Azt hiszem, amikor megálltam a hajó fürdőszobája közepén, ez volt az, ami ennyire megfogott. Egyszerűen olyan csodálatos, harmonikus módon rendezték be a teljes lakosztályt, hogy minden érzékemet lenyűgözte. A szobához hasonlóan a fürdőszobában is a fa hatású, barnás színek domináltak. Érdekes, mert például a saját fürdőszobánk kialakításakor eszembe sem jutott volna föld színeket használni, valamiért nekem a fürdőszoba csempéhez a víz kékes, zöldes színei társulnak leginkább.

fürdőszoba csempe
A szobához hasonlóan a fürdőszobában is a fa hatású, barnás színek domináltak.

Az utazás pedig természetesen fantasztikus volt. Rengeteg csodaszép helyen jártunk, és a hajóút alatt annyi impulzus ért, mint soha korábban. Nagyon élveztem az egészet, és legszívesebben azonnal felszállnék újra a hajóra, hogy a következő állomásig elvigyen. De amit szintén ennek az útnak köszönhetünk: a fürdőszoba átalakítása is felkerült a bakancslistánkra! Ki tudja, talán nálunk is inkább a földes-fás színek fognak dominálni a felújított fürdőszobában. Ti milyen fürdőszoba csempére esküsztök?