Apám két hobbija: a hajók és a háza

Két hobbija van apukámnak: a hajók és a ház körüli munkák.

Az előbbi szerintem érthetőbb és logikusabb. Én nem igazán szeretem a hullámokat, a nyílt vízért se vagyok oda, de mégis meg tudom érteni, ha valaki szeret időt tölteni a tengeren, tavakon. Bevallom, én rendkívül félek. De azért, ha választanom kéne, hogy a hajózás legyen-e a hobbim, vagy inkább a kerítésépítés, hát talán elgondolkodnék azon, hogy mennyire gyorsan leküzdeni az általános tengeribetegségem, ami néha még a buszon is utolér, ha túl gyorsan vesz be a sofőr egy kanyart.

Főleg egyébként így télen szokott előjönni ez a renoválási mánia, mivel ugye ilyenkor nem nagyon van hajózási lehetőség, meg azért annyira nem elhivatott apa, hogy a hidegben menjen el vitorlázni, neki ez jellegzetesen nyári sportja. Szóval ideje volt, hogy valami, a lakást érintő dolgot fedezzen fel magának.

Nos, velem ellentétben a nővéremnek is nagy hobbija a ház körüli ténykedés, a lakás csinosítgatása, ilyen szempontból ők nagyon is jóban vannak apával, jól kijönnek. Múltkor például azzal kerestek meg, hogy ablakot akarnak cserélni a házban, viszont egyikük sem túl profi az internethasználatban, úgyhogy engem is bevontak a folyamatba, mondván, olvassak már utána a neten, hogy mégis hogy működik a dolog.

Én tehát a következő néhány órában alaposan elmerültem a műanyag ablak szigetelés világában. Némi keresgélés után találtam egy eléggé informatívnak bizonyuló weboldalt, a muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szigeteles címen, ezt a linket azonnal továbbítottam is apának meg a tesómnak egy e-mailben.

Másnap persze már hallottam, hogy mennyire fontos ez a nyílászáró csere, hiszen a régi ablakaink borzasztóan szigetelnek, nagyon ki kéne már cserélni őket jól szigetelő műanyag ablakokra. Nem vitattam egyébként, hogy igazuk lehet. Mármint én kevéssé értek a dologhoz, leginkább tényleg csak annyit tudok, amit én is olvastam a muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szigeteles címen, de azért meg vagyok győződve, hogy annyira nem volt katasztrofális a helyzet, mint ahogy azt apa meg a tesóm előadta.

Anyával csak vonogattuk a vállunk, hogy hát legyen nyílászáró csere, ha ragaszkodnak hozzá. Mi tulajdonképpen csak profitálni szoktunk a közös hobbijukból. A segítségünk például ritkán kérik, viszont jó munkát szoktak végezni, és tényleg sokkal jobb lesz, amit épp felújítanak. Szóval mi kérdés nélkül bólintottunk rá a dologra. Főleg, hogy szerintük sokat fog majd a gázszámlán segíteni, ha jobban szigetelnek az ablakok, kevesebb hő tud majd kiszökni a lakásból, és sokkal kevesebbet kell majd így fizetni. Meg állítólag nyáron se lesz annyira meleg.

Megmutattam anyának is az oldalt, amit találtam, a muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szigeteles címen. Együtt is átolvastuk, aztán mondtuk, hogy felőlünk tényleg rendben van a dolog, anya mondta, hogy pénzünk is lesz rá, nem kell majd spórolni vele.

Szóval most mindannyian várjuk a tavaszt, mert akkora időzítették a cserét. Aztán a következő felújítással már várni kell jövő őszig, hiszen nyáron kezdődik megint a hajós szezon!