Akármerre hajózunk, az otthon melegébe mindig jó visszatérni

Sokáig féltem a hajózástól – ennek több oka is volt. Egyrészt nagyon későn tanultam meg úszni, mély vízben pedig azóta is félek – mi van, ha kiesek, ha lecsúszok, vagy bármi baj történik? Nincs ott mindig a mentőmellény, ráadásul tényleg ügyetlen is vagyok. A másik az elmondások alapján igencsak ijesztően hangzó tengeri betegség. Mamám többször is mesélte gyerekkoromban, hogy ő bizony tengeri beteg, mert világéletében rosszul volt a hajókon, kompokon, ahogy tudta, kerülte is őket – bár ő olyan szerencsés volt, hogy sok lehetősége volt utazni. Mint később szerencsére kiderült, nekem semmi bajom a hajókkal, de egyébként hajlamos vagyok arra más területen is, hogy a számomra ismeretlen dolgoktól tartsak kissé.

Ilyen volt az is, amikor a hőszivattyú fűtés weboldalán megismerkedtem ezekkel a modern technológiákkal. A “hőszivattyú fűtés weboldal” vezetett el a futesrendszerek.hu címre, ahol nagyon sok okosságot olvashattam azzal kapcsolatban, milyen is az igazán korszerű, és hosszabb távon is fenntartható megoldást jelentő fűtési rendszer. Emellett a napelemekkel is közelebbről megismerkedtem a site-nak köszönhetően, ugyanis ha elektromos fűtésre adjuk a fejünket, nem árt, ha azt is végiggondoljuk, honnan szerezzük majd meg takarékosan az ehhez szükséges áramot, erre pedig kiváló megoldást jelent a napelemes rendszer.

A hőszivattyú fűtés weboldal tehát az elektromos fűtést és az infrafűtést is részletesen bemutatja, nem csak a napelemeket. A hőszivattyú elsősorban a víz melegítésére alkalmas egyébként, de padlófűtés kiépítésekor is jó szolgálatot tesz, bár radiátorfűtéshez is használhatjuk, de arra kevesebb a példa. A napelemes rendszer pedig abban segít, hogy teljesen függetlenedhessünk az áramszolgáltatóktól, vagy majdnem teljesen, ugyanis az áramfeleslegünket értékesíteni is tudjuk számukra.

Mind a napelemes rendszerről, mind a hőszivattyú rendszer kiépítéséről érdemes azt tudni, hogy egy elsősorban hosszabb távon megtérülő befektetésről van szó, de ez általában így van a korszerű technológiák esetén. Amennyiben szeretnénk otthonunkat korszerűvé és energiatakarékossá tenni, keresve sem találhatnánk jobb opciót ezeknél a megoldásoknál!

Mi – a családom és én – már több hete kapcsolatban állunk a kivitelezőkkel, ugyanis eldöntöttük, hogy beruházunk egy hőszivattyúra és egy napelemes rendszerre is. Nagyon egyszerű lépésekben jutottunk el idáig, ugyanis elegendő volt az oldalon található árajánlatkérő űrlapot kitölteni, és már el is indulhatott a tervezés és a kalkuláció, amint visszajeleztek és felvették velünk a kapcsolatot.