A hajómat díszítő buddha szobor nagyon hamar megérkezett

A Balaton. A magyar tenger. Rengeteg nevet lehet találni erre a csodálatos földrajzi pontra, ami Magyarország nyugati részén helyezkedik el. A Balaton, sokak számára egyet jelent a kikapcsolódással és a nyárral. Én sem járok más cipőben, mivel a nagyszüleim a Balatonon éltek. Emiatt szinte az összes nyarat náluk töltöttem. Most már, hogy beléptem a munka világába, elképzelhetetlen az a szabadság, amit a nyári szünetek nyújtottak.

Már ritkán érzi ugyanazt a felszabadultságot az ember. Nekem mégis, nyaranta visszajön ez az érzés, mikor kihajózok a Balatonra a saját hajómon. Ez az én kis szent helyem. Akárhányszor megüt a hajózás végtelen csendje, mindig majdnem elsírom magam örömömben. Májusban már visszaszámlálom a napokat, mikor már elég meleg lesz és amint lehetőségem van rá, le is megyek a Balatonra.

A hajózás számomra felér egy vallásos élménnyel. Viszont úgy éreztem, hogy a hajóm belső berendezése még kicsit pőre. Ezért is szerettem volna valami szép díszítést. Elsőként egy buddha szobor jutott eszembe. Elkezdtem az interneten keresgélni és a Nepáli Termékek nevű oldalon kötöttem ki. Régebben nagyon érdekelt a buddhizmus, de az évek alatt sokat kopott a tudásom, úgyhogy elsőként annak szerettem volna utána nézni, hogy melyik buddha szobor mit jelent.

Szerencsére, ahhoz, hogy erről tájékozódjak, nem kellett egy külsős oldalt felkeresnem. Egyszerűen csak rámentem a Nepáli Termékek blog részlegére. Ezt a felső menüből lehet kiválasztani, a „rólam” kategóriát lenyitva. Nagyon tetszett, hogy ennek a webshopnak van egy ilyen személyes részlege is. A buddha szobor tájékoztató mellett még arról is olvashattunk, hogy a webshop alapítója, milyen céllal hozta létre az oldalt. Nekem így sokkal több kedvem volt ahhoz, hogy innen rendeljek, mivel úgy éreztem, hogy így létrejött köztem és az oldal alapítója között egy viszonylag személyes kapcsolat.

A blog részlegre visszatérve, kiválasztottam azt a cikket, ami a buddha szobor fajtákról szólt. Biztosan sokan vannak közöttetek, akik most találkoznak először a buddhizmussal. Ezzel semmi baj nincsen, én is huszonegy évesen ástam bele magamat először ebbe a vallásban. Nem kell azonban attól félnetek, hogy nem fogtok érteni semmit, amit ebben a cikkben írnak, sőt, pont az ellenkezőjéről van szó. A Nepáli Termékek oldalán található buddha szobor tájékoztató annyira érthető nyelven van írva, hogy szinte bárki képes lehet befogadni a tartalmát.

Érthetőség alatt azonban nehogy leegyszerűsítést értsetek. A buddha szobor fajtákról olvasva még számomra is volt rengeteg olyan információ, ami meglepett. Ez azért is van, mert a buddhizmusnak rengeteg ágazata létezik és ezeken belül mind-mind különböző buddhákat tisztelnek. Ha röviden meg kéne fogalmaznom, hogy mit jelent számomra egy buddha szobor, akkor azt mondanám, hogy a békét és egyfajta állandóságot. A Nepáli Termékeken található cikk pedig még jobban megerősített ebben az érzésemben.  

Ha kellő tájékoztatást kaptunk ezen a részlegen, akkor a webshop részre visszatérve eszméletlen választék fog fogadni minket buddha szobrokból. Nem számít, hogy mennyi pénzt akarunk rászánni, vagy melyik buddhára van szükségünk, a Nepáli Termékek oldalán mindent meg fogunk találni. Amit még érdemes tudni erről a webshopról, hogy nem olcsó utánzatokat árulnak, hanem kézzel készített, eredeti termékeket. Ezt azoknak mondom, akik elsőre felhúznák a szemöldöküket, mikor meglátják az árakat. Régen volt már ilyen megnyugtató élményben részem, mint mikor a Nepáli Termékeken található tájékoztató szöveget olvastam. Ha szeretnél buddha szobrot venni, akkor egyértelmű, hogy ez a te helyed.