A babakocsikat ma már mindenféle igényre felkészítik

Egy barátnőmmel minden évben le szoktunk menni a Balatonra, hogy közösen hajókázzunk. Ez a jó szokásunk akkor sem maradt abba, mikor megszületett az első gyermeke. A hajókázást általában egy közepesen hosszú erdei sétával szoktuk egybekötni és piknikkel. Ez rengeteg inger egy újszülött babának és jogos az aggodalom, hogy nyűgös lesz. De ma már a modern babakocsikat és mózeskosarakat a legvadabb igényekre is felkészítik, így a hajózásra is.

Babakocsival az erdőn át, majd a nyílt vízen mózeskosárban

Ez extrémnek hangozhat elsőre, de a barátnőm ezer éve jár ki hajókázni, így csak egy kis kört tettünk meg így. A gyerkőc az odafele úton egy sport babakocsiban utazott, és ez szemmel láthatóan nagy örömére volt. A sport babakocsikat ma már ultra könnyűvé teszik, hogy az anyukáknak ne legyen nehéz dolguk. A kupolatetőn lévő ablaknak köszönhetően a barátnőm egész kirándulás alatt jól rálátott a csöppségre. A háttámla hét pozícióba is állítható, így a babakocsi szüléstől egészen a 22 kg-os testsúlyig használható, vagyis a gyerek négy éves koráig. A barátnőmék úgy voltak vele, hogy úgyis jönnek majd a kistesók, és ez egy sokéves befektetés. A babakocsira fel lehetett szerelni szúnyoghálót, így a kicsit nem zavarták az erdei bogarak. Az is szempont volt, hogy praktikus darab legyen, amellett, hogy könnyű és masszív. A babakocsi váza összecsukható, és az Aptica mózeskosár és sportülés is kompatibilis a vázával, sőt más Inglesina vázakkal is. Így a hajón a mózeskosár ringatása sem maradt el, a váznak köszönhetően.

babakocsikat
boldog baba, boldog mama

A mózeskosár szintén állítható, így a háttámla a baba fejének kellő alátámasztást ad akkor is, mikor ébren van. A mózeskosár erős vázának köszönhetően az autóban is jó választás vagy egy nagyobb kiruccanásnál. A szellőzőnyílások miatt a levegő szabadon áramlik, és minden szellőző átállítható . Mindig friss levegőhöz jut a kisbaba, mivel a mózeskosár elején is van egy fedőlappal felszerelt szellőztető ablak. Sőt, a nyári melegben az UV sugaraktól védő anyagból készült a kupolatető is óvja a gyermeket.

Így nem csak mi élvezhettük teljes kényelemben és biztonságban az aktív pihenésünket, de a csöppség is.